Massage

Petra's Mobiele Praktijk
met als hoofddoel kalmeren en ontspannen.Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen.
In de huidige tijd moet alles snel snel snel. Iedereen heeft haast en geen tijd om aan zichzelf te denken! Helaas lopen mensen daardoor zichzelf voorbij en dan ontstaan lichamelijk en geestelijke klachten.

Dit kan leiden tot bijvoorbeeld:
– Hoofdpijn
– Nek en/of schouderklachten
– Pijn aan de rug
– Een laag energiepeil
– Stress
– Snel vermoeid zijn
Er is een verschil tussen diepe weefselmassage (sport- of deep tissue massage) en een ontspanningsmassage. Deze laatse heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager.
De ontspanningenmassage is een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige massage werkt ook preventief! Omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen. Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Het zorgt namelijk ook voor het herstel van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam.
Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in de voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. Het kan ook preventief werken doordat stress makkelijker los gelaten kan worden en niet opgeslagen wordt in het lichaam. Tijdens en na een ontspanningsmassage ervaar je direct de gunstige invloed ervan.
Een ontspanningsmassage kan zorgen voor:
– Een betere bloedcirculatie
– Zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren
– Sneller spierherstel
– Zorgt voor meer beweeglijkheid
– Geeft je extra energie
– Versterkt je immuunsysteem
– Verhoogt je natuurlijke weerstand
– Vermindert stress
– Minder vermoeid gevoel
– Kan tegen depressie werken
– Brengt je hormonen weer in evenwicht
– Zorgt voor een betere concentratie

ontspanningsmassage petra's mobiele praktijk
sportmassage petra's mobiele praktijk
stevige vorm van massageSportmassage

Sportmassage is een stevige krachtige massage, maar kan juist ook heel ontspannend werken.
De stimulerende massage is vooral geschikt VOOR een sportieve of fysieke inspanning. Hierdoor wordt de kans op blessures aanzienlijk verkleind. Het primaire doel is het opwarmen en soepel houden van de spieren
Maar NA een inspanning kan het goed helpen om spierpijn te voorkomen.

Het drijft vocht en afvalstoffen uit de spiermassa en maakt de spieren weer soepel.

Sportmassage is echt niet alleen voor sporters!
Mensen met RSI- klachten, of zware lichamelijke belasting op het werk zijn gebaat bij de werking van een sportmassage.

Samengevat zijn de effecten van een sportmassage:
– Betere doorbloeding
– Minder pijn
– Minder stijfheid
– Betere gemoedstoestand
– Verbeterde stofwisseling

Kanker is een ingrijpende ziekteMassage bij kanker

Kanker is een ingrijpende ziekte. De ziekte neemt bezit van het lichaam en de behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat zijn sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk. Nadat de diagnose gesteld is gaat alle aandacht naar de ziekte en niet meer naar u als mens!

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met kanker vaak profijt hebben van een massage. Het geneest niet! Maar het ontspant en ondersteunt het herstel van lichaam en geest! En helpt het contact met en het vertrouwen in het lichaam te verbeteren.
Maar misschien nog belangrijker:
massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen. Met andere woorden, het verbetert de kwaliteit van leven.

Ik heb hiervoor een training gevolg bij “Stichting voor jou”.

massage bij kanker petra's mobiele praktijk
RAINDROP MASSAGE petra's mobiele praktijk
revolutionaire behandelingsmethodeRaindrop massage

Een zachte weldaad voor lichaam & geest….
De Raindrop Technique® is een revolutionaire behandelingsmethode die een zeer krachtige werking heeft maar zeer zacht van toepassing is.
De Raindrop Technique® brengt het lichaam in balans en harmonie met een combinatie van doelgerichte massage en verschillende energiebenaderingen.

De Raindrop Technique® is een behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van Vitaflex, Native American healing, massagetechnieken en essentiële oliën die op de reflexpunten van de wervelkolom op de voeten en op de wervelkolom zelf worden aangebracht.
Het is een zachte en tegelijk bijzonder krachtige manier om fysieke, mentale, spirituele en emotionele balans te bereiken terwijl het tegelijkertijd ontspannend werkt. Het helpt de energiecentra in je lichaam goed af te stemmen en ze te openen als ze geblokkeerd zijn. Het kan heilzaam werken bij een groot aantal fysieke klachten, van rugproblemen tot griep, verkoudheid, infecties en pijn.
Ontvangers kunnen vermoeidheid ervaren, meer energie, emotionele release, of andere effecten op kortere en langere termijn.
Iedereen zal de Raindrop Technique® anders ervaren, afhankelijk van zijn of haar lichaam. De techniek is ontwikkeld door D. Gary Young, oprichter van Young Living Essential Oils en geïnspireerd op de helende ervaringen van de Lakota indianen.

De behandeling heeft een positief effect op:
– Pijnlijke spieren, verlicht stijfheid, vermindert rugpijn
– Reumatische aandoeningen, gewrichtsklachten, fibromyalgie
– Het versterken van het zenuwstelsel, immuunsysteem en bloedcirculatie
– Het verbeteren van de spijsvertering en hormoonhuishouding
– Het herstel van verkoudheid, griepinfecties en blessures
– Het creëren van balans voor lichaam en geest
– Het vermindert angst, stress, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie en stemmingswisselingen
– Het verlichten van ongemakken dat veroorzaakt wordt door een disbalans in het lichaam met name de wervelkolom
– Het opruimen van virussen en bacteriën en andere ziekteverwekkers
De Raindrop Technique® is het beste te omschrijven als een aangename, weldadige en rustgevende belevenis!
Het combineert de toepassing van meest zuivere etherische oliën van Young Living, aromatherapie, Vita Flex technieken, massage op de voeten en langs de ruggenwervelkolom. De voeten en wervelkolom reageren heel goed op de zenuwstimulatie en werking van de olie. Door het vrijkomen van de geuren van de oliën die je ruikt kan er ook al veel gebeuren, er kunnen emoties vrijkomen.
Het is een uitkomst voor cliënten met rugklachten aan wie normaal gesproken geen massage of manuele techniek gegeven mag worden!
De behandeling heeft een lang werkend ontspannend effect.
Deze massage is een echte aanrader! Dus voor iedereen die een nieuwe massagetechniek zoekt,
probeer deze eens uit!

massagevorm voortkomend uit de antroposofieRitmische massage

Komt voort uit het antroposofisch mensbeeld, waarbij men er vanuit gaat dat de mens een eenheid is van lichaam, ziel en geest. De mens wordt beschouwd als een zich continu ontwikkelend wezen. Een wezen dat na ziekte niet weer “de oude” wordt, maar “beter”.

Het ritmische karakter van de massage is gebaseerd op een inzicht vanuit de antroposofie dat alle levensprocessen ritmische processen zijn, denk aan slaapritme, de hartslag en de ademhaling.
Ritme is in het lichaam het sterkst voelbaar en beleefbaar in het gebied van de hart en longen. Ritme kan onevenwichtigheden in het lichaam en in de ziel weer in harmonie brengen. De massagehangrepen harmoniseren de samenwerking tussen lichaam, ziel en geest. Via de massage herstellen we de basale ritmen van de mens om zo het zelfherstellende vermogen
optimaal zijn werk te kunnen laten doen. Concreet kijken we naar de warmteverdeling en de verdeling van spanning door het hele lichaam. Het streven is met de ritmische massage de warmte en de spanning te harmoniseren. Soms wordt een ander gebied dan het gebied van de klacht gemasseerd, omdat we werken met de dynamiek van het ziekteproces. Doel is altijd de gezondheid van de mens als geheel. Gezondheid is de optimale balans tussen vele processen die zich in het lichaam afspelen. Het is geen statisch verschijnsel maar moet steeds weer opnieuw verworven worden.
Na de massage wordt meestal enige tijd na gerust. Dit is nodig om de processen, die door de massage in gang gezet zijn optimaal op het lichaam in te laten werken.

ritmische massage petra's mobiele praktijk
metamorfosemassage petra's mobiele praktijk
helpen blokkades op te ruimenMetamorfosemassage

Deze zachte helende massagevorm is ontwikkeld door Dr. Robert St.John (1914-1996), arts en reflexoloog. Hij noemde deze massagevorm ook wel prenatale therapie. In de prenatale periode wordt namelijk je basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je er steeds weer van weerhouden te zijn wie je werkelijk bent. In ons lichaam is de herinnering aanwezig aan alles wat we voor onze geboorte hebben meegemaakt.

Gebeurtenissen van nu, kunnen daar aan raken en ons zo blokkeren. Deze oude energiepatronen kunnen oorzaak zijn van allerlei klachten en ziekten.
Op de voeten, handen en het hoofd liggen de zogenaamde prenatale lijnen. Hier liggen de eerste ervaringen, die spanningen brengen in de wervelkolom en daarmee in de rest van ons lichaam. Patronen die in de prenatale fase zijn ontstaan blijven merkbaar in de rest van je leven. Als je die patronen vrijmaakt, is er ruimte voor verandering. Een metamorfose massage kan helpen blokkades op te ruimen en te verwerken om zo een nieuwe start te maken. Deze vorm van massage werkt heel ontspannend, brengt de geest tot rust en kan ondersteunend werken in periodes van veranderingen zoals bijvoorbeeld echtscheiding, verhuizing, zwangerschap en verandering van (werk-)omgeving. Deze zachte vorm van massage is geschikt voor volwassenen, kinderen en zwangeren.
Het kan helpen bij stressgerelateerde en zwangerschapsgerelateerde klachten, spanningen, bij
drukke kinderen (ADHD), autisme en wordt vaak ingezet bij terminaal zieken.

herstel je lichaamvoetreflexologie

Op uw handen en voeten zitten drukpunten die corresponderen met alle organen, spieren en weefsels in uw lichaam. Door de RoloR methode wordt op rustige, eenvoudige, eerlijke en natuurlijke wijze het zelfgenezend vermogen van uw lichaam gestimuleerd. De doorbloeding van de organen en uw zenuwgeleiding verbetert. Hierdoor komt uw lichaam en geest tijdens de behandeling tot rust en
zult u ervaren dat uw beter in uw vel zit. Elke behandeling is uniek.

U zit tijdens deze behandeling in een Lafuma-stoel, en de therapeut op een wiebelkruk, zodat zij makkelijker om uw voet heen kan bewegen, terwijl ze ontspannen blijft. De RoloR methode is ontwikkeld door Elsemarie Richt, heeft als basis de reflexologie technieken die hun oorsprong hebben in de jaren dertig en daarna verfijnd zijn. Zo kan, door het beheersen van goede technieken, met een minimale inspanning een maximaal effect ervaren worden.
Doordat je leert voelen en aftasten, maak je iedere behandeling costume-made en uniek. Het vak houdt in dat je een prikkel aanbiedt waar een mens iets mee kan. De beste prikkel bied je aan vanuit een ontspannen houding.
Wat doet reflexologie? Doorbloeding verbeteren, zenuwgeleiding verbeteren, ontspanning bevorderen.

VOETREFLEXOLOGIE petra's mobiele praktijk
stoelmassage petra's mobiele praktijk
andere houdingstoelmassage

Deze wordt gegeven op een speciale ergonomische stoel.
Het is erg laagdrempelig omdat de massage over de kleren heen gegeven wordt, er komt geen olie aan te pas.
Door stress en/of bij bepaalde werkhoudingen ontstaan er allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten, zoals stijve en pijnlijke spieren.

Tijdens de massage oefent de masseur druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op het hoofd, nek, schouders, armen en handen, waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt.
Het lichaam komt weer in balans. Ook bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten. Maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI en symptomen van stress. Het wordt daarom ook wel ingezet als massage bij bedrijven, omdat de werksfeer en prestaties er door kunnen verbeteren.